Turlar

Genel Bilgiler

DOĞU KARADENİZ

SİNOP – ORDU – GİRESUN – KAYABAŞI YAYLASI

TRABZON – UZUNGÖL –RİZE – AYDER YAYLASI  – SAMSUN – AMASYA

14 – 20 EYLÜL 2020 (6 GECE/6 GÜN)

Hareket Tarih ve Saatleri

HAREKET:    KONYA – SİNOP

Siz değerli misafirlerimizle Konya Devlet Tiyatrosu önünde buluşarak saat 23.00’de Kırıkkale güzergâhını takip ederek Sinop’a hareket ediyoruz.

 

Program

1.GÜN:     SİNOP - SAMSUN

Tesisimizde alınan sabah kahvaltısının ardından ülkemizin en mutlu insanlarının şehri olan Sinop’a hareket ediyoruz. Makedonya Kralı Büyük İskender’e “Gölge etme başka ihsan istemem” diyen Kinik Felsefe’nin öncüsü Diyojen’in heykelini görerek gezimize başlıyoruz. Türkiye’nin en mutlu şehrinde mutsuz olaylara tanıklık etmiş Tarihi Sinop Cezaevi’ne geçiyoruz. Birçok ünlü kişinin hapis yattığı ve Türkiye’nin Alkatraz’ı olarak bahsedilen 1999 yılından itibaren müzeye dönüştürülen Tarihi Sinop Cezaevi gezimizi tamamlıyoruz. Yemyeşil ormanı, rengarenk çiçekleri ile bir nehir gibi kara içine giren ve dünyanın nadir coğrafi oluşumları arasında yer alan Hamsilos Fiyordu’na hareket ediyoruz. Hamsilos Tabiat Parkı’nda vereceğimiz serbest zaman sonrasında öğle yemeği molamızı gerçekleştiriyor, Bafra güzergâhını takip ederek Samsun’a ulaşıyoruz. Samsun Doğu Park sahilinde aslına uygun olarak inşa edilmiş olan ve 2003 yılından bu yana ‘’Bandırma Gemi-Müze ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi’’ ilk gezi noktamız olacak. Atatürk'ü silah arkadaşları ile birlikte İstanbul’dan Samsun’a getiren, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli bir rolü olan Bandırma Vapuru’nun aslına uygun maketini görüp fotoğraflıyoruz. Ardından milli mücadelemizin simgesi Samsun Atatürk Anıtı ve İlk Adım Anıtı gezilerimizi tamamlıyor ve Ünye’ye hareket ediyoruz. Mavinin yeşille dansının bütünleştiği eşsiz manzaraların seyri ile Ünye’ye ulaşıyoruz. Otelimize yerleşme. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

2.GÜN:   FATSA – BOZTEPE – ORDU – GİRESUN – KAYABAŞI YAYLASI

Otelimizde alınan sabah kahvaltısının ardından ülkemizin en güzel şehir manzaralarından birisini görebilmek için Ordu’ya hareket ediyoruz. 'Boztepe'ye çıkmalı, şu Ordu'ya bakmalı' diyerek, denizden 450 mt. yükseklikte bulunan Boztepe’ye çıkıyoruz. Boztepe yamaçlarına serilmiş olan Ordu’yu tüm güzellikleri ile kuşbakışı seyrederken dileyen misafirlerimiz çay ve kahvelerini yudumlayabilir ve eşsiz manzarayı fotoğraflayabilir. Serbest zamanın ardından otobüsümüze dönüyor, Trabzon’a doğru hareket ediyoruz. Zil çalan karnımızın sesine kulak vererek, yenildiğinde vazgeçilmez olan meşhur Akçaabat köftesini tadabilmek için öğle yemeği molası veriyoruz. Sonrasında doğal yaşam klasiğini yaşamak üzere Karadeniz'in eşsiz doğasındaki Kayabaşı Yaylasına transfer için hareket ediyoruz. Bizleri transfer noktamızda bekleyen minibüslerimize biniyor, hayranlıkla seyredeceğimiz manzaralar eşliğinde yaylamıza ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama yaylamızda.

 

3.GÜN:  TRABZON – ARTVİN

Otelimizde alınan sabah kahvaltısının ardından transfer minibüslerimiz ile otobüsümüzün yanına dönüyor, bagaj yerleşimi sonrası Karadeniz’in kendine has kültürü ile en ilgi çekici şehirlerinden Trabzon’a hareket ediyoruz. Kommenoslar dönemi merkez kiliselerinden birisi olan ve şu an camii olarak kullanılan Trabzon Ayasofya’sına tarihsel sürecini dinleyerek ulaşıyoruz. Buradaki gezimizi ve fotoğraf molamızı tamamlayarak, Türkiye’deki en güzel Atatürk Evleri’nden birisi olan Soğuksu mahallesindeki Atatürk Köşkü’nü rehberimizin anlatımı ile bütünleştiriyoruz. Trabzon’a hâkim Soğuksu sırtlarında, çam ormanları içinde yer almakta olan ve Atatürk’ün Trabzon’a ilk gelişinde gezerken görüp beğendiği o dönemdeki konak, bugünkü adı ile Atatürk Köşkü Müzesi gezimizi güzel fotoğraflar ile süsleyerek tamamlıyoruz. Ardından Trabzon’a özgü, Osmanlı döneminden bu yana süregelen gümüş kazaz ve hasır işlerinin tanıtılıp satışının yapıldığı gümüş mağazasında serbest zaman veriyoruz. Ardından Türkiye’de bıçağın ana vatanı olarak adlandırılan Sürmene’ye hareket ediyoruz. Özelliği; ustalarının çeliğe su vermedeki maharetinde saklı olan, meşhur Sürmene bıçakları alışverişimizi gerçekleştiriyoruz. Ardından içtiğimiz her yudumda keyfine doyamadığımız çay’ın tarihçesini rehberimizin keyifli anlatımından dinleyerek, dalından koparılan çayın demliğe gelene dek geçirdiği evreleri görmek için Çay Fabrikasında mola veriyoruz. Fabrika aşamalarını dinleyerek bilgi alıyoruz. Dileyen misafirlerimiz alış verişlerini yaptıktan sonra yolumuza devam ediyoruz. Borçka’dan sonra Doğu Karadeniz kıyı dağlarını Cankurtaran Geçidi ile Karadeniz kıyısındaki  Hopa ilçesine bağlayan güzergâh üzerinden, doğal ve tarihi güzellikleriyle büyüleneceğimiz, Çoruh vadisinin sol yamacında meyilli bir arazide kurulmuş olan Artvin’e ulaşıyoruz. Merkezden tepeye çıkana kadar tüyleri diken diken eden, yanına gidince ‘’NE MUTLU TÜRKÜM’’ dedirten harika bir yer. Otelimize yerleşme. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

4.GÜN:  KARAGÖL - AYDER YAYLASI 

Otelimizde alınan sabah kahvaltısı sonrasında Borçka’da bizi bekleyen minibüslerimiz ile Karadeniz’in cenneti andıran güzelliklerinden Karagöl’ü keşfe çıkıyoruz. Klaskur Yaylasının yakınlarında yaşanan bir toprak kayması sonucu oluşan, 2002 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile tabiat parkı olarak ilan edilen bu eşsiz doğada serbest zaman veriyoruz. Bu güzelliklerden ayrılmak zor olsa da minibüslerimiz ile otobüsümüze dönüyor, bir sonraki durağımız olan ve büyüleyici güzelliğine şahitlik edeceğimiz Fırtına Vadisi’ne hareket ediyoruz. Kaçkar dağlarının Karadeniz’e bakan yamaçlarından akan derelerin birleşmesi ile oluşan Fırtına deresi  kenarında öğle yemeğimizi alıyor, sonrasında dileyen misafirlerimiz Zipline keyfini yaşıyor. Seyrine doyum olmayan doğası, üzeri inci gibi kemer köprülerle süslü çay bahçelerinin arasından geçerek Çamlıhemşin’e ulaşıyoruz. Gizemli doğa serüvenimiz için Çamlıhemşin’de bizi bekleyen transfer minibüslerimizle vadiyi keşfe çıkıyoruz. Basında çıkan haberleri ile bizlere aşina olan Ortan Köyü’nü, evleriyle ünlü Yolkıyı Köyü’nü, bölgenin en eski taş köprülerinden Çinçiva Köprüsü (Şenyuva Köprüsü) ‘nü görüyor ve kervan yolu güvenliğini de kontrol altında tutmak için kurulmuş Zil Kale’de fotoğraf molası veriyoruz. Ardından gür bir ormanlık alandaki Rize’nin debisi en yüksek şelalelerinden biri olan Palovit Şelalesi’ne hareket ediyoruz. Yaklaşık 15 metre yükseklikten dere yatağına doğru akan, bakir alandaki bu doğa harikası şelale debisine rağmen büyük bir gölet oluşturamıyor. Cadı kazanları yaratarak akan Palovit Şelalesi’ni görüyor ve fotoğraflıyoruz. Muhteşem doğasına tanıklık ettiğimiz bu keyifli yolculuğumuz sonrasında otobüsümüze dönüyoruz. 1350 m. yükseklikteki Kaçkarlar’ın iki ayrı vadisi boyunca ilk olarak Fırtına Vadisi’ni oluşturan iki koldan Büyükdere boyunca ilerleyerek Ayder Yaylası’na hareket ediyoruz. Kaçkar Dağları’nın eteklerinde doğanın eşsiz manzaralardan biri olan Gelin Tülü Şelalesi’nin büyüleyici güzelliğine şahitlik ediyor, çekeceğimiz fotoğraflar sonrası otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Otelimizde.

 

5.GÜN:  RİZE - UZUNGÖL

Otelimizde alınan sabah kahvaltısı sonrasında, Kuman Türkleri tarafından yüzyıllarca önce Rize’ye getirilen, Hint keneviriyle; yani kendir ipiyle el dokuma tezgâhlarında üretilen özel ürünlerin sunumlarının yapıldığı, yöre insanı için hala önemini koruyan “feretiko” (Rize bezi)’nun fabrika satış mağazalarından birisinde alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Of-Çaykara yolunu takip ederek, berrak buz gibi soğuk suların aktığı dere boyu ve  muhteşem güzellikler eşliğinde 1090 metrelik rakımda bulunan, yamaçlardan Haldizen deresine düşen kaya parçalarının, derenin önünü kapatmasıyla oluşmuş doğal heyelan set gölü Uzungöl’e hareket ediyoruz. Bu muhteşem doğada gerçekleştireceğimiz yürüyüş ve serbest zaman sonrasında Uzungöl’den ayrılıyor, güzergâhımız üzerinde yöresel ürün alış verişi molamızı gerçekleştirerek Fatsa’ya hareket ediyoruz. Mavinin yeşille dansının bütünleştiği eşsiz manzaraların seyri ile Fatsa’ya ulaşıyoruz. Otelimize yerleşme. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

6.GÜN:  AMASYA – KONYA

Otelimizde alınan sabah kahvaltısının ardından Yeşilırmak kıyısında Harşena Dağı eteklerine kurulmuş, "Şehzadeler Şehri" olarak bilinen Amasya’ya hareket ediyoruz. Gezimize Mehmet Paşa Camii ve Kümbeti’ni ziyaret ederek başlıyoruz. Sultan Olcayto ve eşi İldiz Hatun adına Anber Bin Abdullah tarafından 1308 yılında yaptırılmış ve Osmanlı döneminde akıl hastalarının müzik ile tedavi edildiği Bimarhane diğer adıyla Darülşifa’yı gezdikten sonra, Yeşilırmak kenarından ilerleyerek yalı boyu evlerini ve panoramik olarak Kral Kaya Mezarlarını görüp, Şehzadeler Konağını ya da Hazeranlar Konağını geziyoruz. Serbest öğle yemeği molamız sonrası Şehzadeler Yolundan yürüyerek 2. Beyazıd Külliyesi ve Maket Amasya Müzesini görüp gezimizi sonlandırıyor, Konya’ya dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Çorum, Kırıkkale ve Kulu güzergâhını takip ederek Konya’ya ulaşıyoruz. 

Bir başka Sufi Turizm organizasyonunda buluşmak üzere sizleri aldığımız noktalarda bırakarak vedalaşıyoruz.

Hizmet Ücret Bilgileri

NOT: ÖDEME SIRASINA GÖRE KOLTUK NUMARASI VERİLECEKTİR.

İKİ KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI FİYATI                 : 1750 TL                               

İKİ KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI TAKSİTLİ FİYATI: 1900 TL                

TEK KİŞİLİK ODA FARKI                                        : 1000 TL

0-2 Yaş Çocuk Bedeli İki Yetişkin Yanında :Ücretsiz

3-6 Yaş Çocuk Bedeli İki Yetişkin Yanında :625 TL 

7-12 Yaş Çocuk Bedeli İki Yetişkin Yanında :1225 TL

                                              
FİYATA DÂHİL OLAN HİZMETLER

* 5 Gece Belirtilen Otellerde veya Yayla Evlerinde Konaklama

* 6 Sabah Kahvaltısı

* 5 Akşam yemeği

* Profesyonel Rehberlik Hizmeti

* Zorunlu Seyahat Sigortası 

* Ulaşım ve Araç İçi İkramlar

 

FİYATA DÂHİL OLMAYAN HİZMETLER 

* Tüm Kişisel Harcamalar

* Öğle yemekleri

* Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri

* Otel Ekstraları

* Ordu/ Boztepe teleferik ücretleri

* Yurtdışı Çıkış Pulu

ÖNEMLİ NOT:

 

* Kültür turlarımızda Covid-19  tedbirleri sebebiyle Otobüslerimizi 24 kişiyi geçmeyecek şekilde planladık.

* Turumuzun başından sonuna kadar kullandığımız bütün alanlar olan otel,Restaurant ve gezi yerlerinde dezenfektasyonlar yapıldı.

* Otobüslerimizde Maske ve Dezenfektan bulundurulacak ve belli aralıklarla ateş ölçümü yapılacaktır.

Sağlığınız bizim için değerlidir….

NOT:

Tur programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde tur rehberi gerektiğinde değişiklik yapabilir.

Tur öncesi ve tur içinde hava muhalefeti nedeniyle ve mücbir sebepler ile yapılamayan turlarda sorumluluk yoktur.

Sümela Manastırı tadilatta olup o tarihlerdeki durumuna göre programa eklenip, çıkarılacaktır.

 

BİLGİLENDİRME:
* Misafirlerimiz mutlaka nüfus cüzdanları yanlarında bulundurmak zorundadır.

* 18 yaş altı misafirlerimizin (Anne ve Baba ile birlikte seyahat etmeyecek ise) Batum'a geçişleri için Noter ’den onaylı muvafakatname almaları gerekmektedir.

* Batum sınır geçişinde dönemsel yoğunluklardan dolayı geçiş işlemlerinde gecikme yaşanabilir. Bu konuda rehberiniz gereken uyarılarda bulunacaktır.

* Gürcistan’ın getirdiği yasayla; Gürcistan Polisi, ülke girişlerinde hiçbir ilacı kabul etmiyor. İlaç bulunduran kişiye hemen yasal işleme başlıyor. Günübirlik girişlerde gün içinde kullanacağınız bir tek adet ilacı kâğıda sararak yanınıza alabilirsiniz.
* Gürcistan sınır geçişinde kimliklerdeki deformasyona bağlı yaşanacak problemlerden SUFİ TURİZM sorumlu değildir. Gürcistan bebekler, çocuklar dâhil kimliklerde fotoğraf talep etmektedir. (Fotoğraf olması zorunludur)